شهرپارچه

راهنمای خرید پارچه چادر مشکی؛ از کرپ تا ابریشم ژاپن

تیم شهرپارچه۲۹ تیر ۱۴۰۵ ۶ دقیقه مطالعه

تفاوت چادر مشکی‌های بازار در جنس، وزن و میزان مات‌بودن رنگ است. در این راهنما انواع رایج و معیارهای انتخاب یک چادر مشکی خوب را مرور می‌کنیم.

چادر مشکی جزو خریدهایی است که سال‌ها همراه آدم می‌ماند، برای همین انتخاب اشتباه در آن بیشتر از هر پارچهٔ دیگری آزاردهنده است. سه چیز کیفیت یک چادر مشکی را تعیین می‌کند: جنس و بافت، ثبات و عمق رنگ سیاه و وزن و افتِ پارچه.

انواع رایج

  • کرپ: بافتی ریزدانه و مات با افت نرم. سبک است و در تابستان راحت‌تر. کرپ‌های دبل ضخامت بیشتری دارند و فرم بهتری می‌گیرند.
  • ابریشم (ژاپنی و درجه‌یک): سنگین‌تر، با درخششی بسیار ملایم و افت عالی. گران‌تر است اما سال‌ها ظاهرش را حفظ می‌کند.
  • نانو و ضدآب: با پوشش مخصوص، مقاوم در برابر لک و گردوغبار. برای استفادهٔ روزمره و سفر کاربردی است.
  • حریر و مجلسی: سبک و نرم، مناسب مراسم؛ برای استفادهٔ سنگین روزانه انتخاب اول نیست.

سیاهیِ رنگ را چطور بسنجیم؟

مهم‌ترین ایراد چادرهای بی‌کیفیت این است که بعد از چند ماه رنگشان به خاکستری یا سبز می‌زند. دو تست ساده: پارچه را زیر نور روز (نه لامپ) ببین — سیاه باید یکدست باشد نه دودی؛ و دو لایه از پارچه را روی هم بگذار و به نور بگیر — نور نباید به‌راحتی رد شود.

وزن و افت

پارچهٔ خیلی سبک روی بدن نمی‌ایستد و مدام جابه‌جا می‌شود؛ پارچهٔ خیلی سنگین در گرما آزاردهنده است. برای استفادهٔ عمومی، وزن متوسط با افت نرم بهترین تعادل را می‌دهد. اگر می‌توانی، قبل از خرید نمونه بگیر و یک بار روی دست بینداز تا افتش را ببینی.

چقدر پارچه لازم است؟

برای یک چادر ملی استاندارد معمولاً بین ۳ تا ۳.۵ متر (بسته به قد) کافی است؛ برای چادر عربی و مدل‌های دنباله‌دار بیشتر. اگر قد بلندی داری، نیم متر اضافه بگیر — کم‌آوردن پارچه در وسط دوخت جبران‌شدنی نیست، چون رنگ و بچِ پارچه ممکن است دیگر موجود نباشد.

نگهداری

شست‌وشوی ملایم با آب سرد، بدون مادهٔ سفیدکننده و بدون خشک‌کن. برای خشک‌کردن، در سایه و روی سطح صاف پهن کن؛ نور مستقیم آفتاب بزرگ‌ترین دشمن سیاهیِ پارچه است.

این مقاله را به اشتراک بگذار: تلگرام

مقاله‌های مرتبط

دنبال پارچه‌ای هستی که در این مقاله خواندی؟کالیتهٔ کامل رنگ‌ها را ببین یا نمونهٔ پارچه بگیر.

دیدن پارچه‌ها
بازگشت به مجله